Крупна кражба от голяма търговска верига в Пловдив Рано сутринта на 5 май в дежурна оперативна част на ОДМВР Пловдив на тел. 112 е постъпил сигнал за отнети близо 25 000 лв. от оборота на хранителен магазин. Незабавно на местопроизшествието са изпратени служители на Първо районното управление, на територията на която се намира обекта и колегите им от пловдивския отдел “Криминална полиция”. При извършения оглед екипите установили, че сумата е открадната от взломена каса, монтирана в офис към търговския обект.
В рамките на стартиралите неотложни оперативно-издирвателните действия е установено, че извършителите на кражбата са напуснали Пловдив.

За проверка на съпричастността им към случая са се включили служители на ГД"НП" и ОДМВР София и в рамките на няколко часа извършителите на престъплението са били задържани в село Долна Баня. В полицейския арест са били отведени трима мъже - 20 годишния Николай Т.- бивш работник в търговския обект, който е извършител на деянието и съучастникът му Стефан А., който е на същата възраст. И двамата мъже са от софийското село, но нямат предишни криминални прояви. Задържан е бил и помощник управителят на търговската верига Иван Т., тъй като той подпомогнал извършителите на престъплението. Мъжът е на 22 години, от Стара Загора.

Пред униформените служители, тримата мъже са признали вината си, а в хода на извършените претърсвания в домовете на тримата са открити и иззети по- голяма част от откраднатите пари.

С постановление на Районна прокуратура- Пловдив мъжете са привлечени като обвиняеми, а мярката им за задържане се очаква да бъде удължена за срок до 72 часа.