Прокуратурата промени обвинението на Кристиан Николов - той вече ще отговаря за умишлено убийство на Милен Цветков.
Софийският градски съд трябва да реши в следващите часове дали да го остави в ареста. Късно тази вечер изтича 72-часовия арест на 22 годишния младеж.

Резултатите от направените изследвания показват, че Николов е седнал зад волана сред употребата на амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам.

Според наши източници, разследващите проверяват данни, че Кристиан се е дрогирал с едно от най-скъпите синтетични наркотични вещества адренохром, наричано още "сатанинския наркотик". Веществото е дериват на адреналина.
Прокуратурата поиска постоянния арест на Николов с мотиви, че ако е на свобода младежът може да извърши друго престъпление, както и да укрие.

По-рано днес обвинения за прикриване на истина получиха и приятелката на Кристиан - Симона, както и синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов - Георги.

Двамата остават на свобода срещу гаранция от по 10 000 лева. Късно снощи разследващи и прокурори извършиха обиски в домовете на Николов и неговите приятели.

Екип на "По света и у нас" потърси в дома й днес майката на Николов - Десислава Пешева, която снощи беше освободена под парична гаранция от 100 000 лева. И днес тя отказа коментар. / БНТ