Заложническа криза в Северна Франция

Похитените бяха освободени след полицейска операция

Въоръжени мъже взеха заложници тази вечер в северния френски град Рубе, съобщават световните агенции. Около два часа бяха необходими на властите, за да освободят похитените.

Ройтерс цитира полицейски източник, който съобщава и за изстрели. Някои медии обявиха, че има ранени, сред които - и деца.

Според информация на френското издание 20 minutes, директор на банка в Рубе е бил мишена на двама или трима нападатели, които са го издебнали недалеч от дома му.

Извършителите са били изненадани от полицейски патрул, с който са си разменили изстрели, преди да се скрият в дома на жертвата.

Още в началото властите изразиха съмнения, че нападението има общо с атентатите от 13 ноември, при които загинаха 130 души.

Франс прес цитира информация от кметството на Рубе, според която един или повече заподозрени да са се опитали да извършат обир.

Рубе е близо до границата с Белгия, чиято столица Брюксел е блокирана от полиция и военни заради търсенето на джихадиста Салех Абдеслам, участвал в парижките атнетати./btvnovinite.bg