(ВИДЕО) Протести срещу цената на винетките в 33 града

След протеста от миналата седмица министър Лиляна Павлова заяви, че посочената такса няма да се преосмисля

Протести срещу поскъпването на винетките имаше в 33 града днес. Автомобилни походи в цялата страна, блокиране на пътища и недоволни хора с искания таксата да остане на сегашната цена.
По традиция столичният протест тръгна от Народното събрание, затвори за малко Орлов мост и продължи на автомобилно шествие в посока Младост. Аргументите срещу логиката на министър Лиляна Павлова, че "който кара трябва да плаща", не липсваха.
Мотивът, че парите от по-скъпите винетки ще отидат за ремонт на пътища също не вдъхва доверие на протестиращите.
В Бургас над 300 автомобила блокираха една от основните пътни артерии на входа на морския град. Хората протестираха срещу вдигането на цената на новите винетки, новата застраховка "Гражданска отговорност" и високите цени на горивата. Недоволните поискаха и затягане на контрола на фирмите, които ремонтират пътищата.
Варненци се събраха пред катедралата. И призоваха хората в цялата страна да се обединят срещу цинично високите цени на таксите.
В Шумен след като преминаха по централните булеварди, протестиращите се отправиха към магистрала "Хемус", за да блокират движението и по аутобана.
В Русе в автопоход се включиха около 30 автомобила. Първо ремонт, а след това поскъпване, поискаха и там.
Проливният дъжд не спря десетки гневни шофьори и в Добрич. Колоната автомобили, окичени с националния трибагреник, премина по основните булеварди на града.
И в Благоевград казаха "Не" на скъпите винетки. В знак на протест 150 автомобила блокираха основни пътни артерии.
След протеста от миналата седмица министър Лиляна Павлова заяви, че посочената такса няма да се преосмисля.