Радев отива в Москва на тържествата за 9 май

В телефонен разговор с руския президент Владимир Путин българският президент Румен Радев е потвърдил участието си в тържествата в Москва на 9 май по случай 75-годишнината от победата над нацистка Германия, съобщи днес пресслужбата на Кремъл.


"Държавният глава на България потвърди своето участие в тържествата в Москва на 9 май 2020 г., посветени на 75-годишнината от Победата във Великата отечествена война", се казва в съобщението, цитирано от ТАСС.

В разговора, състоял се по инициатива на българската страна, двамата президенти са разговаряли и за съвместните енергийни проекти. "Обсъдени бяха редица актуални въпроси на руско-българското сътрудничество с акцент върху реализирането на проектите в областта на енергетиката", казаха още от Кремъл.

"Надявам се с политическа воля от двете страни да бъдат постигнати взаимноизгодни цени и условия в доставките на природен газ от Русия за България. Това заяви Радев в телефонен разговор по негова инициатива с президента на Руската федерация Владимир Путин по отношение на водените двустранни преговори за цените на доставки на руски природен газ за страната ни, добълниха от прессекретариата на държавния ни глава.Президентът Радев изразил удовлетворение, че разговорът му с руския президент на Петербургския икономически форум през юни м.г. е дал силен импулс в тази насока. Владимир Путин отбелязал, че очаква позитивно развитие и взаимноизгодно решение в тези преговори.Радев отбелязал също и че хиляди българи са взели участие във Втората световна война и са допринесли за победата над хитлеризма, като предложил покана да бъде отправена и към български ветерани за участие в церемонията по отбелязването на Деня на победата. / Източник: 24chsasa.bg