"Пътна полиция" започва нова акция от днес От днес до 25 юли започва нова акция на „Пътна полиция”. Ще бъдат проверявани товарни автомобили и автобуси. Органите на реда ще следят за това дали се спазва часовото време за шофиране, за употреба на алкохол и наркотици, както и за поставяне на предпазни колани, съобщи Нова ТВ.

От полицията обясниха, че такъв тип пътни операции се провеждат четири пъти годишно. Настоящата е третата поредна и се осъществява във всички европейски страни членки.

При последната акция на пътя, проведена през май, са проверени 8 918 товарни автомобила. Установени са 2 585 нарушения - най-много са тези за превишена скорост. Без колан са шофирали 235 души. Водачите с нередовни документи са били 369. Хванатите пияни или дрогирани зад волана са 7.

При същата акция са проверени и 1 737 автобуса. От полицията отчетоха спад на нарушенията. Такива обаче има - водещи са тези за шофиране без предпазен колан. Заради шофиране с превишена скорост са глобени седем души. Установен е един водач, употребил наркотици.