Областният управител Дани Каназирева с отворено писмо до жителите на областта Областният управител Дани Каназирева излезе с отворено писмо до жителите на област Пловдив. В него тя е посочила, че над 10 месеца вече е областен управител на област Пловдив – време, в което с екипа й са направили всичко възможно да работят в полза на обществения интерес.

"Поех този пост с отговорност и твърдото убеждение, че ще бъда до и сред хората. Преди няколко дни протестиращите, които дойдоха пред сградата на Областната администрация, поискаха и аз поех ангажимент да дам пълен отчет за свършеното до момента и да отговоря на всеки един поставен въпрос относно работата ми.

Отново потвърждавам това и категорично заявявам, че съм готова да чуя всеки един жител на областта и да разговаряме за важните проекти в региона и за проблемите, които трябва да се решат. Убедена съм, че чрез диалог и изслушване, заедно, всички ние, жителите на област Пловдив и институциите в лицето на местната власт и държавата, може да намерим най-доброто решение на всеки казус.

Поставеният срок от присъстващите на протеста пред Областта бе две седмици, но с екипа ми сме готови с отчета.

Нека още тази седмица протестиращите излъчат свои представители и в посочен от тях ден и час да се срещнем –ако желаят и този четвъртък, за да дам пълен отчет за свършеното и да отговоря на всеки един поставен въпрос.

Отново искам да подчертая, че за мен спазването на законите, свободата на словото и правото да изразиш лично мнение са демократични принципи, които като юрист и човек високо ценя", пише в отвореното писмо на областния управител Дани Каназирева.