Областна администрация дари на пловдивската полиция система за обслужване на клиентите Областна администрация дари на сектор "Български документи за самоличност" на пловдивската полиция система за масово обслужване на клиентите. В присъствието на областния управител Дани Каназирева и директора на ОД на МВР старши комисар Йордан Рогачев бе направена демонстрация на системата.


Областният управител подчерта, че за осъществяване на идеята се работи още от февруари, като са спазени всички процедури, включително и съгласуване с финансовото министерство. По думите й системата ще даде възможност за управление на потока заявки и оптимизация на работни процеси и ще намали опашките пред гишета. Тя ще е от полза на гражданите и на работещите служители в полицията." С голяма благодарност приемам новата система, заради избягване на опашките. Това е голям жест от страна на областната администрация за по-добро обслужване на гражданите, като всичко ще се изпълнява при строго спазване на противоепидемичните мерки", каза директорът на пловдивската полиция ст. комисар Рогачев. Той подчерта, че това са най-натоварените звена в системата.


Електронната система включва съответен брой билетопродаващи устройства, информационни табла, софтуер за работни станции на оператори и за работни места. На входа на сектор БДС също има изнесено табло, където всеки ще може да изчака реда си, ако не желае да стои във фоайето.