Лекарят на Шумахер: Надежда вече няма Надеждата за връщането на Михаел Шумахер към живота става все по-малка. От две години и половина специален медицински екип се бори за възстановяването на седемкратния световен шампион във Формула 1, след като той претърпя тежък инцидент по време на ски ваканция във Френските Алпи.
В началото Шумахер беше поставен в изкуствена кома за близо шест месеца, но след това той излезе от нея и даде надежда на семейството си. После обаче нещата замръзнаха. В момента бившият пилот тежи около 35 кг, а официална информация за състоянието му няма повече от година. Пред дома му в Швейцария са издигнати специални тенти, които да пречат на фоторепортерите да снимат.
"Напредъкът е мъчително бавен", разкрива пред "Дейли Експрес" близък на Шумахер. "Вече няма очакванията за чудо на хоризонта". Семейството обаче все още се надява на нещо, което да го върне към живота. За него се грижи медицински екип от 15 души начело с френския професор Жан Франсоа Пайен. Именно той направи и мозъчната операция на Шумахер след инцидента в Мерибел на 29 декември 2013 година. Професорът е в постоянен контакт със семейството му и медицинския екип в къщата.
"Моето мнение е, че надежда за Шумахер няма", заяви професор Пайен, цитиран от 7 дни спорт.
"Състоянието му не се подобрява и в момента го крепят само добрите грижи", допълни още той. Всеки ден 46-годишният германец е подложен на часове масажи за стимулиране на мускулите, но ефектът не е обнадеждаващ.
"Възхищавам се на съпругата му Корина", разкри френският лекар. "Тя показва изумителна воля. И полага максимални усилия, за да подобри състоянието на съпруга си", добавя лекарят./tns.bg