КАТ вади 200 камери на пътя "Пътна полиция” започва акция за контрол на скоростните режими над водачите. Офанзивата ще продължи до 7 февруари и ще обхване цялата страна - както през деня, така и през нощта. Това съобщи на брифинг инсп. Чавдар Кочев от "Пътна полиция". "Специализираната операция има за цел да дисциплинира водачите на пътя. Голяма част от нарушенията са именно от скоростните режими", каза още той.
"Всички над 200 камери ще бъдат изведени на пътя. Ще се работи денонощно с тях. Половината от тях снимат и през нощта. Приоритет са вътрешните части на градовете и извънградската зона. Влизаме и в кварталите, особено около детските градини и училищата", коментира инсп. Кочев, цитиран от Дарик.

"Ограниченията в града са между 30 и 50 км", припомни още инспекторът и заяви, че много шофьори си позволяват да надвишават тези километри. 120- 140 км/ч е ограниченото по магистралите.
"Данните от акцията за пешеходците ще се изнесат след анализ. Има наказани голям брой пешеходци", заяви инсп. Чавдар Кочев и допълни, че 12 000 са пътните нарушения само за първите 28 дни на годината.