В условията на ръст при броя на заразените лица и медицински персонал с Ковид 19, директорът на ОДМВР Пловдив отправи призив към жителите на областта да носят предпазните маски на закрити обществени места.

"Самодисциплината е на първо място, но приканвам всеки– от собственика на малък квартален магазин, дрогерия или голям търговски обект да напомня при влизане на клиент в него, че ползването на предпазни средства е препоръчително. Нека пазим човешкия живот, защото той е най- ценния капитал", посочи старши комисар Рогачев.

Той изрази личната си подкрепа и ангажираност и към медицинските лица, работещи в лечебните заведения на територията на областта, които първи срещат вируса в лице и се впускат с всички възможни сили в битка с него, дори тя да коства личното им здраве и спокойствие, адресирайки до тях благодарствени думи за неуморната им работа:

"Уважаеми лекари, медицински специалисти и сестри, акушерки, санитари,

Обръщам се към всички вас, от първия до последния дори и в най-отдалеченото кътче на нашата област. Правя го с благодарност, уважение и респект към онова, което вършите денонощно през професионалната си дейност и най-вече през последните близо осем месеца. А това е най-важното нещо – борите се за живота и здравето на хората. Стоите лице в лице с предизвикателството наречено COVID -19 и сте на първата линия в преодоляване на последиците от него. Подложени сте ежедневно на огромно психическо и физическо напрежение, което няма как да не се отрази на вас и близките ви. Съзнавам, че цялото ни общество ви дължи много и се надявам бързо да го осъзнаем. Но не се страхувайте и не губете вяра, защото всички вие сте нашата светла надежда в несигурното и динамично време. Бъдете уверени, че не сте сами ! Целият състав на Областната дирекция на МВР в Пловдив стои редом с вас, подкрепяме ви, вярваме ви и ще продължаваме да ви подпомагаме в преодоляването на ежедневните трудности ! Правим го, защото сме призвани заедно да работим за обществения интерес ! На онези от вас, на които се налага да се лекуват пожелавам бързо и пълноценно оздравяване, за да се върнете обратно в предните редици. На добър час и смело напред!".