По случай празника на Баня на Централен минерален плаж бе организиран детски турнир по плуване. В надпреварата взеха участие над 100 деца на възраст между 4 и 18 години от Общините Карлово и Сопот, съобщи ръководството на клуба. От там посочиха още, че децата са имали възможност да покажат своите умения, придобити по време на летния курс, който СК "Триатлет" е организирал. Състезателите са премерили сили в два стила - кроул и бруст.

"Състезанието премина при страхотна атмосфера, а освен медали домакините от плажа се бяха постарали да приготвят страхотни изненади за всяко дете. Голяма помощ и подкрепа в организацията оказаха водните спасители на плажа - Денислава Колева и Милко Чамуков", коментираха от клуба.

Председателят на "Триатлет" Иван Попов изказа специални благодарности на ръководството на плажа за съвместната работа през годината. По думите му благодарение на това сътрудничество, клубът продължава да води своята подготовка през летния сезон и да развива спорта триатлон в региона.


През 2021-ва година, целият отбор е отбелязал много добро представяне на двете държавни първенства и е завършил на второ място по медали в генералното класиране за купа "България".