Въпреки всички затруднения и липсата на материална база състезателите на клуба се бориха до последно и отбелязаха отлични класирания, съобщиха за KarlovoPress от ръководството на СК "Триатлет".

Иван Иванов защити безапелационно своята републиканска титла за втора поредна година. Едни от най-опитните състезатели на клуба Александър Янчев и Ирена Атанасова завоюваха сребърни отличия, а Мариам Матева, София Петрова и Моника Димова - бронзови.

За първи път се проведе държавна щафета микс на стандартна дистанция, където отбора на "Триатлет" завоюва бронзово отличие. Клубът подпомогна организацията на държавното първенство като осигури няколко от членовете на съдийския екип на състезанието, които се похгрижиха за стриктното спазване на правилата и безопасността на всички атлети.


"Гордея се и благодаря на всичките състезатели, които пребориха голямата жега и защитиха името на клуба. Усилията на всяко дете изведоха "Триатлет" до почетното трето място в отборното класиране, което е истинско постижение предвид липсата на плувен басейн целогодишно. За нас да се развиваме без материална база е тежко предизвикателство, но ние продължаваме да се борим", коментира Иван Попов, председател и главен треньор на клуба.