Община Карлово и Ротари Клуб откриха нова спортна площадка в парк „Христо Проданов“ в Карлово. Съоръженията за фитнес на открито са поредният съвместен проект, който Общината и Ротари клуб успяват да изпълнят заедно.
„От името на карловци и от свое име благодаря на всички ротарианци, които са достойни граждани на Карлово и България“ – каза в своето обръщение кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов.
При реализирането на съвместната инициатива Общината предостави терена и изгради удароотблъскващата настилката, а Ротари клуб - Карлово закупи и постави уредите за спорт на открито. Новият стрий фитнес е изграден от изключително здрави материали и може да се ползва от всички жители и гости на Карлово, които искат да поддържат здрав дух и добра форма.
Спортът на открито предоставя невероятни възможности пред хората. Упражненията навън стимулират отделните и важни системи на човешкия организъм. Стрийт фитнесът е една от малкото спортни дейности, при които човек може ползотворно да използва своето собствено тегло. Прекият досег с чистия въздух и слънчевата светлина, водят до повишаване и подобряване на кръвообращението и стимулират имунната система.