Жители на Сушица са против изграждането на Център за настаняване на лица с умствена изостаналост в квартала

За няколко дни бяха събрани над 300 подписа

По инициатива на общинския съветник от БСП Стоянка Кръстева е била проведена среща с жителите, научи KarlovoPress.com.Местните хора са заявили твърдо, че са против отварянето на Център за настаняване от семеен тип на пълнолетни лица с умствена изостаналост в сградата на затвореното училище в квартала. Това потвърди общинският съветник Стоянка Кръстева. Тя посочи, че основния мотив на хората е, че няма достатъчно места, където да играят децата и те често ходили там.

" Не сме против грижата за хората в неравностойно положение, но нека бъде избрано по-подходящо място за социалната услуга", посочи Кръстева.

Тя коментира, че предложението е трябвало да бъде разгледано на редовната сесия на Общинския съвет този четвъртък, но след като кмета на Общината д-р Емил Кабаиванов се запознал с позицията на местните хора, оттеглил това предложението си.

Кръстева посочи, че по време на заседанието съветниците ще разгледат предложение за изграждане на такъв център на мястото на медико-техническата лаборатория в Карлово.

Инициативата за среща с местните жители на Сушица е била подкрепена и от съветници на ВМРО-БНД.