Жители на карловското село Пролом не желаят да бъде назначен за кметски наместник Христо Иванов, който е бил три мандата кмет на населеното място, това стана ясно по време на редовното заседание на местния парламент в Карлово.
"Не ползва услугите и възможностите за подобряване живота на населението. Липсва му желание и компетентност за изпълнение на административната работа. Когато го потърсиш в кметството или го няма или те препраща при секретарката. В селото всичко се руши. За изтеклото време не е провеждал общоселски събрания, за да отчете дейността на кметството. Не е реализирал нито един проект" са част от мотивите, с които местни жители апелираха местната власт да се съобрази с тяхното искане.
Васил Тодоров от Пролом посочи, че трябва да бъде посочена алтернатива за селото и постави въпроса защото след като е бил неуспешен кмет е бил избиран да управлява три мандата.
"Има списък, който показва какво е свършил съобразно бюджета, който е получавал.Има събрани 186 подписи в негова подкрепа. Сега когато вече няма да има избори една малка група по всякакъв начин се мъчи със сила и заплахи да постави техен човек", каза Тодоров.
Председателят на Общински съвет Карлово Доньо Тодоров посочи, че ще предаде жалбата, изявлението и подписите на кмета на общината Емил Кабаиванов, тъй като съгласно новите промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация той има право да назначава кметските наместници. Междувременно KarlovoPress.com научи, че не са назначени нови кметски наместници в нито едно от населените места, които на последните местните избори нямаха право да избират кметове.
Сесията на местния парламент започна с питания към временно изпълняващия длъжността кмет на община Карлово Антон Минев. Въпроси поставиха съветниците Бочо Бочев от ВМРО-БНД, Атанас Дафов от ГЕРБ, Тодор Стоянов, Манол Манолов и Пламен Славов от БСП. По време на заседанието бе приета Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за реда, придобиване, управление и разпореждане с общинска собственост. Вижте цялото видео: