33 килограма безакцизен тютюн иззеха служители на пловдивската полиция. За незаконната дейност са задържани двама мъже - единият е от пловдивското село Строево, а другият е от карловското село Певците, съобщиха от пресцентъра на МВР Пловдив.

Полицията продължава с ударни акции срещу незаконната търговия с безакцизни стоки. Действията на органите на реда целят пресичане на държането и разпространението на стоки и продукти, за продажбата на които се налага акциз, а заобикалянето на закона води да реализиране на сериозни приходи за сивата икономика.

В следобедните часове в неделя е била извършена рутинна проверка на лек автомобил "Опел Астра" с пловдивска регистрация. Собственикът на превозното средство – 36 годишен жител на Строево бил с изрядни документи, но при последвалата проверка в багажника на автомобила били открити два чувала с тютюн. Иззетата ситно нарязана маса листа е била с тегло 20 килограма.

Същият ден на улица извън регулацията на Певците, служители на полицейското управление в Карлово проверили и водач на луксозно „Ауди“, управлявано от 56 годишен мъж от Пловдив. В автомобила били открити три чанти и чувал нарязан тютюн за пушене. Разследващите продължават работа по случаите в хода на започнатите производства.