Специализирана полицейска операция в населени места от Община Карлово се провежда от 7 екипа на РУ- Карлово и 5 екипа жандармерия по разпореждане на директор ОДМВР-Пловдив. Насочена е към цялостното обезпечаване на обществения ред и сигурност, безопасността на движението и противодействие на конвенционалната престъпност на територията, обслужвана от районното управление.
Проверяват се търговски обекти, заложни къщи, автоморги и физически лица съвместно с представители на РИОСВ, БАБХ, НАП и ДГС- Карлово. В обхвата на операцията влизат градовете Карлово, Калофер, Сопот и Баня и селата Розино, Христо Даново, Столетово, Кърнаре, Певците, Иганово, Анево, Васил Левски, Ведраре, Бегунци.
До 14 часа са проверени 7 адреса, 6 търговски обекта, 139 лица и 85 МПС. За констатирани нарушения на ЗДвП са издадени 27 глоби с фиш и съставени 2 акта. Други 5 акта са по Закона за българските лични документи.
Десетима шофьори са изпробвани с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества. Двама души са предупредени с протоколи по чл. 65 от ЗМВР.
В рамките на полицейските действия е започнато ДП по чл.339 от НК за незаконно притежание на боеприпаси от жител на с
Христо Даново, който е задържан за 24 часа.
Със същата мярка е и мъж от Баня, срещу когото се води бързо пройзводство по чл.354 Б от НК за притежание на наркотици. Срещу жена от Баня се води предварителна проверка за престъпление с акцизни стоки без бандерол.
Междувременно на адрес в същия град е открита и незаконно съхранявана дървесина, за което е съставен акт за административно нарушение от служители на ДГС -Карлово.