Моите приоритети са свързани с опита ми - електронно управление и децентрализация, модернизация на администрацията и на отбранителната индустрия. Това заяви в Предизборното студио по KarlovoPress ТВ водачът на листата на Демократична България - Обединение за Пловдив област доц. д-р Велизар Шаламанов. Той посочи, че ще настоява в 45-то Народно събрание да има Постоянна комисия по иновации, технологии и киберсигурност.


"Това може да преобрази образованието, здравеопазването, социалните дейности, управлението на публичните средства. Трети мой приоритет ще бъде превъоръжаване на Българската армия с цел извършване на технологичен скок. Над 25 % от армията е съсредоточена в област Пловдив. Голяма част от отбранителната индустрия продължава да работи по лицензи от миналото.

10-годишна програма със заделени 15 милиарда лева ще бъде мощен стимул за трансформация на отбранителната индустрия", коментира водачът на кандидат-депутатската листа на Демократична България - Обединение. Той добави, че средствата са необходими за овладяване на нови технологии свързани с дронове, системи с изкуствен интелект, роботи.

"ВМЗ и Терем в областта са най-важният инструмент за реализиране на програмата за иновация. Това ще доведе до развитие на екосистемите от малки и средни предприятия и привличане на чуждестранни инвестиции", посочи кандидатът за народен представител Велизар Шаламанов.

Кандидатът за депутат Велизар Шаламанов издигнат за Пловдив област от Демократична България - Обединение е с №11 в интегралната бюлетина!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!