Военнослужещи от карловската бригада   спасиха човешки живот

Военнослужещи от 61-ва механизирана бригада са спасили човешки живот, благодарение на бързата и адекватна реакция и опита си в критични ситуации, съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната. Карловската бригада е получила благодарствено писмо към военнослужещите.

На 11 май на подбалканския път София - Бургас в близост до полигон Анево, ефрейтор Марин Кънев от 3-и механизиран батальон на 61-ва механизирана бригада като длъжностно лице на полигона забелязал, че човек, който извършва ремонт на тежкотоварно МПС, изпада в безсъзнание на пътното платно.

Обадил се на дежурния медицински екип, обслужващ занятията на полигона и веднага повикал на помощ ефрейторите Чавдар Караджов и Борислав Лилов, групата за обслужване на материалната база в района. Ефрейтор Лилов констатирал, че пострадалият си е глътнал езика и се задушава, след което му оказали първа помощ и работникът дошъл в съзнание.

На място пристигнал санитарният автомобил и старшина Любка Игнатова, която също оказала помощ на пострадалия като подала сигнал за инцидент на тел. 112.