Внесоха предложение в общините  Карлово и  Сопот за отпускане на стипендии за изявени деца

"Факт е обзорният филм за Шестото издание на Национален конкурс „Песенна палитра” в Карлово - конкурс, подреден на 4 място в класация за конкурсите в страната сред 114 провеждани в България. Факт е, че 10 деца от Карлово и Сопот участваха в конкурса и осем от тях бяха с отличия.

Факт е, че шест от моите ученици и ВГ ”Карловойс” през тази нелека година завоюваха над 40 отличия в девет конкурса в страната- първа награда за нова песен, две награди Гран при, две награди на Кметове на Общини, 14 първи, 14 втори, 6 трети награди… И всичко това във време на пандемия", пише до ръководствата на общините ръководителят на ВГ " Карловойс" Анита Илиева.
Тя споделя, че именно резултатите от тази работа са я подтикнали да инициира подкрепа за децата.

" Аз съм един от многото ръководители, но смятам, че всеки колега в града ще се припознае в думите ми, защото всеки педагог влага себе си в своите ученици. Внесох предложение в Община Карлово и Община Сопот за отпускане на стипендии за изявени деца с постижения в областта на наука, култура, образование и спорт, така както много български общини вече са реализирали. Вярвам, че приоритет ще бъдат децата ни и това предложение ще бъде една от най-положителните промени през новата година, която ще покаже грижата и отношението ни към успешните и изявени деца и младежи в Карлово и Сопот.

И както казвам в писмото: „Ненужно е „празно” говорене за важността и смисъла на една такава наредба, която да поощри, мотивира, подпомогне финансово и насърчи развитието и израстването на децата и младите хора. Затова ще кажа само, че децата имат нужда от добрия пример, който даваме и да - днешната „инвестиция” в тях е лъчът надежда за утрешния ден, която ще бъде щедро възнаградена в бъдещето!”, пише още Алиева и изрази увереност, че в лицето на ръководствата на двете общини предложението й ще бъде прието положително и с желание за развитие и промяна.