Средствата дарени от жители на Карлово и региона за вилата на братята Евлогий и Христо Георгиеви все още не са вложени по предназначение. Причината е, че Общината не е избрала фирма, която да извърши ремонтните дейности, а вилата е общинска собственост.


Това каза кандидатът за народен представител от БСП за България Веска Ненчева, която е и председател на Асоциацията за опазване на историческите паметници в Община Карлово. Тя призова за бързи съвместни действия с Общината, защото вече втора година дарените средства от местните хора и бизнеса стоят по сметката на асоциацията.


Ненчева коментира кои са основните приоритети в платформата на БСП за България за следващите четири години. Тя изтъкна, че е изключително важно да се гласува на 4-ти април,за да бъде реализирана програмата на коалицията.

"Всички общински болници трябва да не бъдат търговски дружества. Лекарствата за лицата до 14 години трябва да са безплатни, а ДДС-то за лекарствата да се намали на 9%. Втората година от майчинството трябва да бъде обвързана с минималната работна заплата, защото сега е 380 лева и майките, са принудени да се върнат и да работят втората година за повече доходи. Държавата трябва да осигури 6500 лева еднократна помощ за второ и трето дете", посочи Ненчева.


Тя заяви, че ако БСП дойде на власт ще поиска пълна ревизия на сегашното управление, а по отношение на образованието, коментира имат ли пресечна точка с ГЕРБ.

Кандидатът за депутат от БСП за България Веска Ненчева е с номер 4 в интегралната бюлетина и преференция 102. Тя бе гост в Предизборното студио по KarlovoPress ТВ.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!