"Към тези местни избори трябва да се подхожда много отговорно. Ние се спираме на човек, който е доказал себе си като добър управленец, човек, който е доказал качествата си на кмет и градоначалник. Затова виждате и каква е подкрепата ни от страна на организацията.Тук в момента няма човек в областта, който да не е представен, за да покажем ясно, че стоим зад Личев и, че общината трябва да има смислено и качествено ръководство", заяви зам.-председателят на ВМРО-БНД и евродепутат Ангел Джамбазки по време на пресконференция в Ритуалната зала, където се провеждат заседанията на местния парламент. Той забеляза, че стенният часовник в залата е спрял, така както е спряло и развитието на общината. "Ние имаме не просто батерии, а генератори, за да продължим успешната работа за развитието на общината", каза Джамбазки.
Веселин Личев посочи, че Сопот достоен и мъдър град. Зад него застават нови лица, професионалисти и експерти, за да може общината да продължи своя европейски път на развитие. "Ние всички сме готови да поемем отново отговорността за Сопот. Ясно, осъзнато правим крачка назад, за да може с бързи темпове Сопот да продължи напред. Да реализираме третия етап от водния цикъл, надземната градска инфраструктура - всички паркове, детски и спортни площадки, междублокови пространства и още много други, които ще видите в платформата ни. Програмата е необходимо да бъде подкрепена от всички граждани и партии", заяви Личев и припомни, че е смешно да залепиш постер на спирката и да пишеш "има нови спирки", както и да се снимаш на фона на вече направеното.
Народният представил Александър Сиди коментира популистките действия на сегашното ръководство и посочи, че за последните четири години то е успяло да смени политическите си окраски няколко пъти: "Тръгнаха от БСП, пробваха да минат през ГЕРБ - те като наши партньори в управлението мога да кажа като достатъчно разумни не прибраха тази група и сега намериха удобен пристан в единствената партия, която в България работи изцяло на база лъжа и нищо друго - партията на Марешки".
Личев посочи, че до момента има подкрепа на още 3 политически партии, направил си е изводите за грешките, които е допуснал и вече няма да бъде толкова доверчив.
Своята подкрепа за Личев и неговия екип заявиха генерал Димитър Шивиков и председателя на местната структура на ВМРО Никола Пингелов.