"В листата на Демократична България - Обединеине имаме кандидати от Карлово, Пловдив, Асеновград, Първомай и всички краища на областта. Чрез тях се опитваме да убедим избирателите, че тази промяна е възможна, защото това са хора, които са доказани като професионалисти и въпреки това са готови да се ангажират с неблагодарната политическа дейност, за да могат да постигнат повече за другите", заяви водачът на листата Велизар Шаламанов.


Заедно с него беше най-високо класиралата се българска тенисистка в световната ранглиста Мануела Малеева. През последните години тя работи с швейцарска фондация, която осигурява ортопедични грижи на болни деца в България.

"В България това е огромна дупка. Липсва обучение, покриване от Здравната каса, липсват специалисти. През последните 12 години аз превеждам всеки един от прегледите, който е бил направен от швейцарските специалисти. Запозната съм със съдбите на хиляди деца и техните родители и много ми се иска вече в парламента да има хора, които ще се ангажират с българското здравеопазване, за да го подобрят", посочи Малеева.

Кандидатът за народен представител от Карлово Бонка Карчева коментира, че дори и да се преодолее икономическата криза, малкият бизнес вече го няма. По думите й първата антикризисна мярка след 14-ти ноември е бързо да се приеме държавния бюджет, за да не се наложи Общините да започнат с 1/12 от бюджетите.

"Нека да не забравяме и адвокатите. Те са самоосигуряващи и също нямат работа заради кризата. Немалка част в бюджета пристига точно от самоосигуряващите се", подчерта Карчева.

Кандидатите за народни представители от "Демократична България - Обединение" са с номер 30 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!