Над 1 000 различни видове градински рози засадиха в Карлово. Инициативата бе реализирана от служители на общинска администрация и младежи. На пролет градът ще посрещне жителите и гостите с красиви градини от рози на много места. Това каза в интервю за KarlovoPress зам.-кметът на Общината Антон Минев.
"Засадихме най-различни видове рози. Това е във връзка с желанието на жителите за по-красив и цветен град. Започнахме от западната част на града. На пролет в градинката срещу 61-ва Стрямска бригада ще видим цветовете на българското знаме от градински рози в бяло, зелено и червено. В последните дни на този месец в парковете бяха залесени и различна видове дървета. През лятото в парка пред стадиона ще има повече сенчести места", коментира Минев. Той добави, че Карлово е един от двата града в България, в които най-добре се развиват чинар и кестен.
"В парк "Здраве" ще засадим още тези дръвчета през пролетта. Опазването обаче е постоянна задача. Призовавам всички да се отнасят с грижа и внимание, защото това, което се прави е за десетилетия напред", посочи зам.-кметът Антон Минев.
Вижте още в интервюто: