Участничките в конкурса "Царица на розата" пробваха официалните тоалети, с които ще се представят. Те посетиха един от фирмените магазини на модна къща "Бандерол", която и тази година е официален дизайнер на конкурса.

20 годишната Елена Данова коментира, че конкурсът е символ на розата и традицията трябва да продължи.
"Конкурсът трябва да се провежда всяка година, за да може хората все повече да разбират за розата и да видят колко полезна е тя и колко много може да донесе на човек, на природата, на България", коментира Елена Данова.

В конкурса участват 9 момичета. Сред тях са Джонса Хаджи от Розино и Зорница Одаджиева от Карлово. И двете са на 18 години.
"Това винаги ми е била детска мечта. Винаги съм искала да изпитам всички емоции, които носи този конкурс. Чрез него се предава традицията от поколение на поколение. Освен това популяризираме града и показваме любовта си към маслодайната роза", посочи за KarlovoPress.com Зорница Одаджиева.

"Мотивацията да участвам е, че конкурсът трябва да продължи в бъдеще. Трябва да има още момичета като нас да участват в такива конкурси, защото Карлово е известно с розата и това трябва да се покаже на цяла България", каза Джонса Хаджи.
Собствениците на Модна къща "Бандерол" подчертаха, че за тях е чест и привилегия поредна година, че Община Карлово е избрала тяхната модна къща за този важен и специален конкурс за целия регион.

Тази година претендентките ще бъдат облечени с официални рокли, които са основно в цветовете на пепел от роза и пудра, за да се представи красотата на розата.