Церемонията в начален етап на обучение започна с извеждане на училищното знаме и издигане на националния флаг. Всички деца бяха благословени за здраве и благоденствие.

Директорът на СУ "Васил Левски" Мариана Манчева пожела на децата да следват заветите на техния патрон Левски като бъдат трудолюбиви, ученолюбиви, преследващи знанието, защото то дава крила.

"Искайте да вървите напред, защото без знание, без усилия, човек не може да прогресира", каза Манчева. Тя пожела на децата здраве и да уважават своите учители и родители.

Новата учебна година бе тържествено открита и за по-големите ученици. Заради пандемията на церемонията присъстваха само учениците от 5 и 8 клас.

"Надявам се скоро да казвате с гордост, че това е вашето училище. Радвам се, че за поредна година по-голяма част от вас отново ви виждам. Това показва, че и ние сме допринесли за вашето образование и сме ви накарали да обичате знанието. Приветствам и учениците от другите училища, които избраха да продължат обучението си в СУ "Васил Левски". Искам да ви уверя, че ние учителите ще направим всичко възможно след четири години, да тръгнете по пътя на живота уверени, със самочувствието на знаещи и можещи млади хора", отбеляза в словото си директорът Мариана Манчева. Според нея само с вяра и силна воля заедно с всички преподаватели ще успеят да се справят с предизвикателствата на новата учебна година.

Официален гост на тържественото откриване бе зам.-кмета на община Карлово Стойо Карагенски. Той посочи, че винаги се е стремял да бъде сред най-добрите.

"С резултатите на СУ "Васил Левски" само може да се гордеем като общинско ръководство, като родители и като жители. Огромно благодаря към учителския колектив. Общината винаги е помагала. И в бъдеще, сътрудничеството ни ще бъде насочено, така че карловските деца да получават най-доброто. Убеден съм, че училището ще продължи да бъде в топ 10 на училищата в областта и сред първите 100 в страната", каза зам.-кметът Стойо Карагенски.