Планински спасители от Пловдив, Троян и Ловеч се включват днес в издирването на изчезналия в Балкана Тодор Владимиров. Мъжът е в неизвестност от понеделник около обяд, а издирването започна вчера,след сигнал на неговите близки.

Днес към акцията ще се присъединят и служители на Национален парк Централен Балкан. Спасителите ще тръгнат от различни изходни точки и ще вървят към хижа „Левски”. Предполяга се, че Тодор е изчезнал някъде в този район, тъй като след обаждането от района на връх Жълтец се е отправил къл хижа „Левски”.
Днес в издирването на Тодор Владимиров няма да участват армията и полицията, както се очакваше снощи.
Времето е изключително лошо, по високите части на Балкана духа силен вятър, има мъгла и снеговалеж и това ще направи участието на военнослужещи и полоция неефективно, заяви началникът на Карловския отряд на Планинската спасителна служба Христо Стаматов.
Заместник-кметът на Карлово Антон Минев заяви, че общината ще подкрепи с каквото необходимо планинските спасители и акцията. Той обаче акцентира върху отговорността, която носи всеки, който тръгва в планината сам при толкова екстремни условия, каквито са в Стара планина през зимата.
Има вероятност Тодор да се е контузил, това предполага приятелят на изчезнаният турист Теодор Насков, който също е от Русе. Той поиска хеликоптер да облети района. Яркозелената палатка на Тодор се вижда отдалече, няма начин да не бъде забелязана, каза той.
Днес обаче военен хеликоптер Кугър няма да лети към билото на Балкана. Времето е изключително лошо./Марица.бг