Областната дирекция на МВР Пловдив започна да подпомага самотни възрастни и нуждаещи се хора. Първо в акцията се включи Районно управление Карлово при спазване на всички санитарно-хигиенни изисквания за безопасност.
8 екипа на полицията и 2 на жандармерията обходиха 60 самотно живеещи хора на територията на общината, за да доставят до домовете им хранителни продукти от първа необходимост и лекарства:
Ганчо Славчев - самотно живеещ в Карлово: "По-важно е спокойствието, което се настанява вече в мен, сред паниката, която като самотен човек ме беше обхванала. Спасители са. Благодарен съм им...Точно това съм си мислил, че медиците са изложени на риск, но и и тези хора също не по-малко са изложени на риск."
Районното управление е изготвило сигнални писма до кмета на общината за четири души със социални нужди:
Сълко Литов - началник на РУ Карлово: "За тях по линия на Закона за МВР бяха изготвени сигнални писма до кмета на общината за уведомяване на социалните служби и за по-сериозно обръщане внимание на тези хора".
До момента на територията на управлението са поставени 16 души под домашна карантина. Няма констатирани нарушения на въведените забрани. Полицията продължава да следи за спазването на обществения ред и изискванията, които са задължителни в условията на извънредна ситуация в страната заради коронавируса.