На гала концерта прозвуча първо Кристина Янчева от Горна Оряховица с песента "Черната овца". Момичето бе отличено с гранд при в първа възрастова група. Последваха изпълненията на носителите на гранд при във втора, трета и пета възрастова група. Тази година в четвърта възрастова група не бе връчена гранд при заради близък резултат в точкуването, но пък имаше отличени няколко първи места в тази категория.
В категорията за нова българска песен участваха 7 деца. Паричната награда в размер на 500 лева, осигурена от председателя на местния парламент в Карлово Теодор Шойлеков, си поделиха две от тях. Зам.-кметът на общината Антон Минев връчи един от символите на града – Кристална роза, на Антоанета Георгиева. Тя спечели специалната награда на Кмета на Карлово в петото издание на Националния конкурс за млади изпълнители.
Директорът на конкурса Анита Илиева посочи, че в "Песенна палитра" са взели участие общо 120 деца от 27 градове на България и 40 музикални педагози. Националният конкурс за млади изпълнители "Песенна палитра" бе организиран от община Карлово и сдружение Арт палитра по повод 182 години от рождението на Васил Левски.