И тази година, за да почетат паметта на Васил Левски в родния му град Карлово дойдоха стотици хора. Слово за Апостола на българската свобода произнесе областния управител на област Пловдив Дани Каназирева. Тя посочи, че Левски остава завинаги безсмъртен със своята честност и саможертва в името на свободна България.
" Той е Левски. Той е Дякона. Той е Апостола. Той е този, който обикаля в студ и в мраз, с надеждата да види свободна страната си. Често забравяме един от заветите му "Дела трябват, а не думи". След 147 години каквото и да кажем за него ще бъде малко. Едно ни остава да следваме заветите му, за да се наричаме потомци", посочи Каназирева.
Думи за Левски сподели и кметът на община Карлово Емил Кабаиванов.
"Тук сме с две чувства. Чувството на светла тъга по изгубения син на България и чувство на преклонение", каза Кабаиванов и допълни, че Левски е бил учител, държавник и политически идеолог в истинския смисъл на думата, без който държавата нямаше да е същата", посочи кметът на Карлово.
С едноминутно мълчание и падане на колене присъстващите почетоха паметта на Левски. Пред паметника му бяха поднесени цветя. Церемонията завърши с възпоменателна заря.