Документалният филм за България и за моя път до Maastricht University е онлайн! В този филм представяме България и мястото от където идвам пред чуждестранни студенти, преподаватели и колеги. #UMHeritage преди една година беше просто една идея за видео проект, който да покаже богатството от култури и традиции, които всеки международен студент носи със себе си в университета.
Идея за онова наследство, което прави света по-пъстър, по-красив, по-истински, по-човечен. Идея за разнообразието, но и единството, което откриваме в различните народи по-света .
Тази идея се роди през февруари 2019, на по чаша кафе с @Loukia Hadjiyanni, а днес е реалност и пътува във време-пространството и запознава света с България и с решението на един студент да замине да учи в чуждестранен университет.
Искам да изкажа специални благодарности на Georgi Genov - мой бивш класен, без който невероятните кадри в Рила трудно щяха да се осъществят, на Ivaylo Kisyov - който ни приюти в дома си, и помогна с органзацията и транспорта за снимките, на Reneta Chele и Валентин Челебиев - които ни настаниха в хотела си Hotel Sydney безвъзмездно! На кукерите от Кукери С.Отец Паисиево, на страхотния гайдар Genko Slavchev, който е на корицата по-долу, на моето семейство и на всички други хора, които повярваха в нашата идея и ни помогнаха тя да се осъществи. Това е първият епизод от нашата поредица, като следващите 2 епизода ще представят културата на Кипър и Южна Корея, през погледа на двама студенти израснали в тези страни.
Филмът може да гледате с БЪЛГАРСКИ субтитри тук: