Карловската болница разполага с 21 легла за лечение на пациенти с коронавирус. До момента има само един случай на хоспитализиран пациент, но това не означава, че няма да има. И лятото няма да бъдем спокойни по отношение на разпространението на COVID 19. Това каза в предаването "Обективно" тази седмица кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Той посочи, че до октомври месец болницата има осигурени дезинфекционни материали и предпазни средства като маски, ръкавици и защитни облекла.

"Това, което ме притеснява е кадровото осигуряване, ако се запълни целия капацитет на Инфекциозното отделение с пациенти от коронавирус. Тогава на 21 легла трябва да има няколко лекари и медицински персонал денонощно. Това означава, че трябва да затворим други отделения и да пренасочим персонал", каза д-р Кабаиванов.

В понеделник по негова инициатива ще се проведе работна среща между общопрактикуващите лекари и ръководствата на болницата и медицинския център, за да бъдат обсъдени възможностите за взаимодействие в условията на COVID 19. Общинският кмет заяви още, че ситуацията се следи всеки ден и към момента няма да бъдат предприети по-строги мерки от тези, които са указани от Националния кризисен щаб и министерството на здравеопазването.

"РЗИ и РУ Карлово следят много стриктно спазването на противоепидемичните мерки, за което им благодаря. Но, ако се наложи ще се карантинират улици, квартали и населени места", посочи общинският кмет.
В предаването той коментира темата с чистота и новите контейнери тип "Бобър"1,1 куб.м., заради които имаше недоволство на една от улиците в Карлово и защо общината реши да излезе от Местната инициативна група.