"От 31 секции и в общинския център Карлово, БСП побеждаваме в 19, а ГЕРБ-СДС в 12. Видно е, че и на тези избори карловските избиратели изразиха мнението си, че БСП е пътят и средството за промяна на статуквото", каза председателят на ОБС на БСП Карлово инж. Манол Манолов.

"В Община Сопот, за БСП за България са гласували 908 избиратели, а за изненадата на тези избори "Има такъв народ" - 1121. Благодарим на всички наши членове и симпатизанти, които въпреки пандемията излязоха и дадоха гласа си за нашата коалиция. Благодарим на всички членове на СИК. Въпреки че резултатът на национално, областно и местно ниво, не е този, който очаквахме, ние ще продължим да работим с грижа за хората", каза председателят на Общинската организация в Сопот Станислав Стоенчев.

Народният представител Веска Ненчева коментира първите си впечатления от работата на Народното събрание.
"Голям ентусиазъм и енергия от новите партии, но не мога да кажа, че всички са протестни партии, както условно в пространството се опитват да бъдат назовани, т.е има изкуствено разделение. Онова, което хората искаха от протеста не мисля, че към момента се препокрива съвсем от поведението на хората, които влязоха в парламента", каза Веска Ненчева. Тя добави, че се надява на диалог с избраните колеги за депутати от Карлово в името на доброто бъдеще на Карлово и региона.

"Първата ни стъпка това са законадателните инициативи. Имам някои предложения, които ще изложа и след диалог с колегите винаги биха могли да се намерят допирни точки, по които да работим заедно. В последните години има проблеми в розопроизводството, ВМЗ и общинската болница", посочи Веска Ненчева.

Манолов коментира, че бъдещето на новия парламент зависи от решението на "Има такъв народ" и дали партията ще приеме протегнатата ръка не само от протестните партии, но и от БСП.

"Хубаво е да има правителство, за да се приемат така необходимите промени първо в Изборния кодекс, на второ място да се вземат бързи и спешни мерки за разрешаване на здравните кризи, ревизия на правителството на ГЕРБ, т.е. неща, които смятам, че желаят и гражданите на Община Карлово", заяви инж. Манолов.

По думите на лидера на БСП Карлово оставката на Корнелия Нинова не е нужна въпреки резултата на партията на национално ниво, защото тя е била преизбрана за председател на партията с 80 % преди 5-6 месеца и има много работа да свърши по нейната програма съдържаща 10 точки.