"Поздравяваме Веска Ненчева с второто място в кандидат-депутатската листа на БСП за 17 МИР Пловдив област, но в същото време я натоварваме със задачата да продължи всички добри дела, които започна през последния мандат и се надявам, че на 4-ти април ще се поздравим с една победа", това каза на пресконференция председателят на ОБС на БСП - Карлово инж. Манол Манолов.

Той обясни, че заради пандемията се налага кандидатът да бъде представен по този начин.

Председателят на БСП Сопот Станислав Стоенчев също взе участие в пресконференцията. Той каза, че е имало номинирани кандидати за народни представители от организацията в Сопот, но са взели решение да застанат зад кандидатурата на Веска Ненчева.


Тя честити празника на всички жени и подчерта, че през мандата си в 44-то НС е поела ангажименти в сферата на здравеопазването, образованието, социалната политика и културата.

"По един или друг начин през 2017-та, ГЕРБ станаха първа политическа сила, но аз не се отказах от поетите ангажименти, напротив това ме мотивира още повече да се боря и да отстоявам поетите отговорности. Благодаря ви, че ме приехте като вашия глас в българския парламент.

Всички каузи и политики, които защитавам са плод на общата ни работа. Удовлетворена съм, че всички политики, които отстоявам намериха място в управленската програма на БСП за България.

С нея се явявам и сега на парламентарни избори 2021-ва година", подчерта Ненчева и добави, че работата й ще продължи за безплатни ясли и детски градини, за прекратяване и подмяна на българската култура и история, пълен преглед на учебното съдържание и програмите, ежегодно увеличаване на учителските заплати, финансово мотивиране и кредитиране на студентите и докторантите.


"Нови стратегии за работата ми с българите в чужбина. Това е работата ми във втората комисия в Народното събрание, в това число и работата с неделните училища", каза Ненчева. Тя посочи, че друг приоритет в нейната работа ще бъде в областта на социална политика, екологията и зелена икономика.

"Работим за 6500 еднократна помощ за майки студентки, еднократна помощ в размер на 6 500 лева за всяко второ и трето дете на родители, които са се осигурявали 24 месеца преди това, 650 лева през втората година на майчинството и еднократна помощ в размер на 250 лева за всички ученици от 1-4 клас, безплатни учебници за всички ученици от 1-12 клас.

През четиригодишния мандат, част от работата ни бе за безплатни лекарства за децата до 14 години. Преизчисляване на всички пенсии спрямо средния осигурителен доход за 2017-та година", коментира кандидатът за народен представител.

Тя представи най-общо програмата, с която се явява на тези избори и подчерта, че имат предложения по всички сектори. Цялата програма може да я видите на официалния сайт на БСП.

Председателите на организации в Карлово и Сопот, както и кандидата за депутат Веска Ненчева призоваха смело и без страх да гласувате на 4-ти април с бюлетина №4 и преференция №102.

В заключение, инж. Манолов каза, че БСП иска здрава и образована нация, възродена и конкурентна икономика и държава, в която законите и институциите да се спазват и уважават, както и бизнес климат, който отваря входа, а не изхода на Терминал 2.

"Това, както се видя през последните 10 години, ГЕРБ не може да ви го предостави", заключи инж. Манолов.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!