В района все още няма тенденция за намаляване на пациентите в Ковид отделението

„Не се забелязва трайна тенденция за намаляване на пациентите, нуждаещи се от хоспитализация“, съобщи управителят на карловската болницата д-р Христо Пелев по време на заседанието на временната комисия за подпомагане дейността на МБАЛ "Д-р Киро Попов". Д-р Пелев посочи, че графикът за дежурства на медицинския персонал е осигурен до 8-ми януари следващата година.

До момента през Ковид кабинета са преминали 220 пациенти, от тях 121 са хоспитализирани. В момента в Ковид отделението на болницата са хоспитализирани 45 души.

Управителят на общинския Медицински център I Д-р Юнаков докладва, че едната от двете лаборатории е в пълна готовност да изпълнява електронните направления за PCR тестове, които са издадени от личните лекари.

Управителите на двете здравни заведения изказах а благодарности на дарителите, отзовали се и подпомогнали дейността на болницата и медицинския център в тази трудна за всички година.

Председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров също благодари на лекарите, общинските съветници, фирмите и гражданите, които са направили дарения на финансови средства или медицинска техника и материали.