От днес в Община Карлово са в сила нови мерки срещу Ковид-19. Кметът д-р Емил Кабаиванов издаде заповед, след като стана ясно, че със заповед на министъра на здравеопазването от 2-ри септември се въвеждат нови правила за цялата страната с цел ограничение на заразната инфекция.

В Общината се преустановяват всички масови мероприятия, за които няма ограничен достъп и няма определени седящи места. Посещенията на кина, театри и концерти на закрито може да се осъществява, но при положение, че не се използва повече от 50 % от капацитета на помещението, има отстояние от 1,5 метър и се поставя предпазна маска. В музеите и галериите е допустимо 1 човек на 8 кв.м, а центровете, школите и обектите за танцово и музикално изкуство може да се посещават при не повече от 30 % от капацитета на помещението и не повече от 10 души.

Ограничение се въвежда в работното време за ресторантите и заведенията за хранене. Те ще могат да работят от 7.00 до 23.00 часа, допуска се на маса не повече от 6 души при спазване на отстояние от 1,5 метра от облегалките на столовете на съседните маси.

Провеждането на събития от частен характер като сватби, кръщенета и други е позволено при не повече от 30 души на закрито и не повече от 60 души на открито.