От днес в Карлово започва интересна инициатива за рециклиране на стари вещи и предмети, съобщи за KarlovoPress.com Младежкият информационен център в града.
"Целта е всеки, който има стари вещи и предмети, които може да бъдат рециклирани, не да се изхвърлят като отпадъци, а с тях да се оформят хубави кътчета в целия град, които да радват както местните жители, така и гостите на града", обясниха от центъра.
От там посочиха още, че първият еко-кът ще бъде оформен в двора на Младежкия център. Там се предвижда да се направят цветни арт-инсталации от рециклирани стари колела, лейки, делви, кофи.
" Призоваваме, ако някой има в двора си или на тавана подобни стари неща, от които не се нуждае, да ги донесе в центъра или да се свърже с нас, за да ги вземем. Ние ще им придадем красив нов облик, който да радва всички", апелираха младежите на Карлово. Те отбелязаха, че идеята е да се ангажира цялата местна общност, за да се направят красиви неща от стари предмети, а не да се изхвърлят като отпадъци по нерегламентирани сметища.