Карлово е едно от местата, където обстановката се усложнява заради коронавируса. На фона на натиска върху здравната система в цялата страна, в града трети ден не намират решение, местата в болницата са изчерпани, а ръстът на заболелитене стихва.

Още преди два дни леглата в COVID отделението бяха изчерпани, а мерките допълнително затегнати. Там вече се носят маски и на открито, отменени са всички публични прояви на открито.

В местната болница бяха разкрити допълнително седем легла в отделението за лечение на коронавирус. Те обаче вече са заети. Хоспитализирани са 51 пациенти, от които 5 на апаратно дишане. В Общината са карантинирани около 400 души.Общинският кризисен щаб следи с тревога ситуацията. От там казаха, че засега дежурство в COVID отделението се покрива от медицинския персонал, с който разполага болницата. Пациентите ще се пренасочват в здравни заведения в Пловдив. Ситуацията допълнително остава усложнена за пациентите, които имат нужда от болнична помощ и нямат транспорт, за да я потърсят най- близко в Пловдив. Карлово е отдалечен район. Пловдив се намира на 60 км.

Общо 2600 души са записани за ваксинация при общопрактикуващите лекари.

Карлово и Сопот са най-засегнатите области от инфекцията в Пловдивско.