Главната медицинската сестра Веселина Ганчева от Карлово е била уволнена от Белодробна болница София. Информацията бе потвърдена за KarlovoPress от УС на Синдиката на българските специалисти. Веселина Ганчева е защитила нейни колеги, които работят извънредно в тази тежка здравна криза и имат над 200 часа извънреден труд месечно.
Главната сестра е била уволнена от директора на здравното заведение в разгара на четвъртата вълна по време на пандемията.
От Управителния съвет на Синдиката на българските специалисти последва остро писмо в социалните мрежи, което вече е разпространено до медиите:
"При тази КРИТИЧНА липса на кадри в системата този "човек" БЕЗ да се замисля реши да се освободи от сестрата, която ПЪРВА се притече на помощ на своите колеги (които между другото бяха заключени в отделението, като прокажени), облече костюма и работи заедно с тях една година в Ковид отделението на болницата.
Медицинската сестра, която НЕ спря да се бори за правата на своите колеги въпреки поста на главна сестра, който заемаше!
Медицинската сестра, която НЕ спря да предизвиква проверки и да подава сигнали до институции, като с това нарушаваше комфорта на 30 годишния "рахат" на директорчето пенев!
Ало, министерството, спите ли?
Това е поредната уволнена медицинска сестра, бореща се за правата си и разбира се член на Синдиката на българските медицински специалисти!!!
За своеволията на назначените с вашата благословия директорчета... вживяващи се в ролята на собственици сте уведомени официално ВСИЧКИ минали през този стол през последните 3 г. Реакция НУЛА!!!
Това означава само едно.... ВСИЧКИ по веригата сте наясно с ДЕФЕКТИТЕ в системата на здравеопазването и УМИШЛЕНО прикривате законовите нарушения на избраниците си, за да може тя да съществува!!!
ЛИПСАТА на кадри, работата по 24 или 72 ч., стотици часове извънреден труд над лимита от 150 ч. ГОДИШНО!!!... "
Медицинските специалисти от цялата страна в понеделник от 13.00 часа излизат на протест пред Белодробна болница София.