Изнесеното заседание на Общински съвет Карлово започна с питане на общинския съветник Пламен Славов към кмета на Карлово Емил Кабаиванов относно повишаване на таксата за отопление с природна газ в домакинствата в града.
По време на заседанието, съветниците приеха да бъдат увеличени местните данъци. Предложението бе направено от кмета на общината. Той посочи, че актуализирането на данъците се налага поради няколко причини, сред които са непрекъснато нарастващата потребност на гражданите за по-добра инфраструктура, поддръжка на активите и участие на общината при кандидатстване в европейски програми. От опозицията изтъкнаха, че повишаването размера на данъците не е умерено, а е с 30 %. В отговор, кметът Кабаиванов даде няколко примери и каза, че най-голямото увеличение на местните данъци в най-скъпата зона на Карлово е 30 лева, но на годишна база.
Съветниците приеха още нова план сметка за дейностите по управление на отпадъците. Те одобриха размера на таксата за битови отпадъци през 2020-та година. Кметът Емил Кабаиванов подчерта, че има две причини, които налагат увеличението й.
Преди да започне заседанието, представителите на местната власт бяха посрещнати с музикална програма от деца и ученици в Клисура. Те им пожелаха здраве, успешна и ползотворна работа през новата година