Управителният съвет на ОФК „Левски Карлово“ проведе заседание

Заседанието се проведе под ръководството на президента на клуба и кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов. Изслушана бе информация за досегашното представяне на отбора от старши треньора Красимир Манолов. Поставени бяха краткосрочни и дългосрочни задачи пред отбора, съобщиха от пресцентъра на Община Карлово.

Управителният съвет подкрепя работата на спортно-техническото ръководство и футболистите от представителния отбор. Треньорите от детско-юношеската школа на отбора са споделили с ръководството, че един от основните им проблеми е липсата на подходящ терен за тренировъчен процес.
За изграждането на тренировъчното игрище с габаритни размери 65 м х 105 м с изкуствена трева обаче са необходими стотици хиляди левове, е станало ясно по време на заседанието.

Община Карлово многократно е кандидатствала по различни проекти пред Министерството на младежта и спорта и Българския футболен съюз, но до този момент средства не са осигурени. Затова Общината ще продължи да търси възможности за изграждане на терен, на който освен тренировъчен процес, да се провеждат и официални срещи, заявиха от Общинската администрация.

В програмата за развитие на детско-юношеския футбол, утвърдена от Управителния съвет, е посочено, че основната задача към детско-юношеската школа е подготовката и създаването на футболисти за представителния отбор.

Управителният съвет е констатирал, че има сериозни пропуски в този продължителен и непрекъснат процес. След завършване на есенния полусезон за всички възрастови групи ще бъде направен задълбочен анализ на представянето на отборите и работата на треньорите им.

Управителният съвет ще информира привържениците на отбора за направените изводи и констатации.