За поредна година осем ученици от СУ „Васил Левски“ в Карлово се класираха за Национален кръг в състезанието по информационни технологии „ИТ Знайко“. Денислав Дунеловски във втори клас участва за втора година в състезанието. През миналата учебна година получи награда „Композиция и дизайн“ на Национален кръг, вдъхновен и подкрепен от сестра си Лили. Метин Акдере от 4-ти клас участва за първа година в състезанието, Пресиян Найденов от 5-ти клас се включва за втора година в категория „Програмист“ като и двете години стига до Национален кръг.

Станислав Стаев също от 5-ти клас участва за втора година в категория „Програмист“ като и двете години стига до Национален кръг. Сияна Найденова от 7-ми клас участва за трета година, като последните две стига до Национален кръг.

Миналата година спечели наградата „Оригинална идея“. Есил Акдере от 8-ми клас участва за трета година. Две поредни години заема първо място в Националния кръг. Тази година освен участник е и ментор на брат си Метин, който уверено върви по нейните стъпки. Ростислав Дойчинов от 8-ми клас участва за трета година и има едно 2-ро място на Национален кръг и Лилия Дунеловска от 9-ти клас за пета поредна година е на Национален кръг. Вече има наградите 1-во място, „Техническа сложност“ и „Оригинална идея“.

След като преминаха два етапа, в конкуренция със стотици ученици от първи до девети клас от цялата страна, карловските ученици демонстрираха знанията си за работа с информационни технологии, като ги приложиха при решаване на поставени тематични задачи.
Участниците от СУ „Васил Левски“ всяка година доказват своята добра подготовка и се явяват фактор в Националния кръг, показвайки нови умения и компетентности. Комплексни са предпоставките за отличното представяне – усърдни ученици, отдадени учители, въвеждането на иновативния предмет „Основи на програмирането“.

Националното състезание „ИТ Знайко“ се организира от сдружение „Образование и технологии“ с подкрепата на Microsoft България. До Националния кръг се допускат първите 20 най-добре представили се ученици от възрастова група.

KarlovoPress пожелава успех на учениците от СУ „Васил Левски“ в последния етап – Националния кръг!