СУ "Васил Левски" и 61-ва Стрямска бригада
тържествено закриха проекта "Чест и достойнство - ние, гордите потомци на Стремските войни!".

Учениците от 10-ти клас представиха клипа "Балканската комедия", който бе заснет по пиесата „Балканската комедия“ на Борис Руменов.
„Балканската комедия” представлява злободневен политически фарс с действащи лица Ганю Балкански, Газда Джуро, Йово Црногорец, Кир Яне, Хасан ага и Домну Мамалигареску. Алегорията е от ясна по-ясна –комедийният конфликт противопоставя Бай Ганю на неговите „съюзници-разбойници”, сюжетът е изпъстрен и с остроумни обрати, почерпени колкото от реални събития, толкова и от авторовото въображение, но е разрешен в патриотичен план: сърбинът и черногорецът изяждат „голям даяк”, а българинът, макар и победен, напуска с достойнство сцената.

Чрез изработването на видеоклипа и театралните превъплъщения, учениците са се опитали да пресъздадат атмосферата и въздействието на военния полеви театър към 28 - ми пехотен Стремски полк, който е повдигал бойния дух на фронтовата линия.

Всички участници в клипа получиха диск. Командирът на карловската бригада бригаден генерал Деян Дешков и зам.-кмета на Община Карлово Антон Минев връчиха на всички, участвали в проекта, грамоти и книги с есетата, участвали в конкурса " Ние помним и не забравяме!"

СУ "Васил Левски" е едно от 35-те училища в страната, което ще участва с 9 представители по програмата "Запознаване на учениците с военното дело и със славното историческо минало на Българската армия и споделяне на добри практики" в НВУ "Васил Левски" Велико Търново.