Ученичка от СУ "Христо Проданов" завоюва трета награда в национален литературен конкурс "Петя Дубарова"

17-годишната Даниела Михалева, която е ученичка в 11 клас на СУ „Христо Проданов“ в Карлово, спечели трета награда за поезия в националния литературен конкурс „Петя Дубарова“. В конкурса участваха 108 ученици от страната, съобщиха от училището. Даниела е изработила клип, с който е представила стихотворението си, а награждаването на победителите се е състояло във виртуалното пространство.


Ученичката на карловското училище е получила красива грамота, екземпляр от книга с творби на наградените участници и премия от 100 лв.


Конкурсът „Петя Дубарова“ е включен в Програмата за закрила на деца с изявени дарби за 2020 -та година. Даниела има право и на едногодишна стипендия от Министерството на образованието и науката съгласно Наредбата за закрила на деца с изявени дарби до 18 годишна възраст, за класиране от първо до трето място на включен в програмата национален конкурс.

Ръководството на училището пожелава на талантливото момиче да бъда здрава и да не спира да пише!


Отличеното стихотворение, както и размисли по повод на творбата, може да прочете в публикацията тук: https://www.facebook.com/profile.php?id=100006160272782.