Учебна компания "Калиопа" към СУ "Васил Левски" Карлово е представила уникалният продукт на национално състезание, организирано от Джуниър Ачийвмънт България. Идеята на учениците е класирана на второ място от общо 34 компании в страната. Шоколадовите бонбони са ръчно произведени от черен шоколад с пълнеж от домашно приготвено сладко от рози, а формата им изобразява символът на България - маслодайната роза. На специален щанд в София пред представители на престижни организации, невероятното сладко изкушение е било представено заедно с домашно приготвен сапун с розов аромат, сладко от рози и розова вода.
Съставът на компанията наброява 11 ученици от 9-ти и 10-ти клас. Компанията вече има реализирани приходи в размер на около 1 700 лева. Ръководството на училището обмисля да патентова страхотната идея на своите ученици, а те от своя страна продължават да работят по избор на опаковка на шоколадовите бонбони.
Директорът на СУ "Васил Левски" Мариана Манчева каза, че това е най-доброто представяне от учебните компании към училището до момента. Междувременно Манчева съобщи, че резултатите от националните зрелостни изпити отново ще подредят гимназията на едно от челните места в Пловдивска област.