УЦ "Интелект" в Карлово започва тзи година по-рано учебната година заради пандемията. За първа година ще има групи по английски език за първокласници и предучилищна възраст по 6 деца в група. Това каза в интервю за "Обективно" директорът на най-големия чуждоезиков център в района Вера Цанкова. Тя посочи, че са предприети всички противоепидемични мерки.

"На входа ще се измерва температурата и всички възпитаници трябва да се дезинфекцират. Маската няма да бъде задължителна в часовете, но всички групи са по 12 души, което ще позволи да се спазва необходимата дистанция", каза Цанкова.

Тя подчерта, че целия преподавателски колектив е изключително горд и щастлив, тъй като за първи път са имали онлайн обучение и резултатите от финалните тестове на учениците са много добри.

"Имаме групи от всички нива, в които повече от половината завършиха със супер отличие, т.е. с над 90 точки. Отлично и много добре се представиха и 30 души от сертификатните нива", посочи директорът на УЦ "Интелект".

Цанкова каза, че вече има желание в целия свят по-малките деца да започнат изучаването на английски език. От Британския съвет са разработили система на обучение за първокласници и предучилищна възраст.

И през тази учебна година ще продължи обучението по роботика. За първи път ще може да се възползват и първокласниците.

"Човешкото общуване не може да бъде заменено, но при необходимост може да преминем на дистанционно обучение. Вече имаме добра практика", каза още Вера Цанкова.