35-годишен студент по медицина е започнал работа в Инфекциозното отделение на МБАЛ "д-р Киро Попов", научи KarlovoPress.com. Екрем Хатип работи на мястото на доктора, който бе арестуван и настанен за лечение в психиатрична клиника в Пловдив.

Хатип е роден в България, семейството му е от Кърджали. Изселили се в Бурса в началото на 90-те години. Сега учи медицина в Тракийския университет в Стара Загора. Има сериозен опит като парамедик на първа линия. Завършил е медицински колеж към най-големия университет в Бурса, а след това работил в най-голямата университетска болница в многомилионния град като парамедик. Първите три години работил в сектор за реанимация. Следващите три години - в Спешен център.

Преди извънредното положение сам написал писмо до Министерството на здравеопазването, за да заяви своето желание да бъде в помощ на медиците по време на пандемията. Писмото му било разпратено до Районните здравни инспекции, а от там до болниците в съответните региони. Обадили му се от МБАЛ Карлово и той веднага пристигнал. Известно време работил на първа линия в Инфекциозното отделение и участвал в прегледите на двамата пациенти с коронавирус.

Припомняме, че 37 годишният доктор Т.С. бе настанен в психиатрична клиника в Пловдив, след като преди два дни заплаши и обиди пациенти от Инфекциозното отделение в МБАЛ "Д-р Киро Попов" и полицаи. Срещу него бе образувано досъдебно производство, но в последствие е бил освидетелстван. Очаква се окончателната експертиза на вещото лице, но документи доказвали, че той е със сериозни психически проблеми. Лежал е няколко пъти в клиники за лечение.