Тържествата започнаха с представяне на книгата „История на Сухопътните войски на България“ – I том от генерал-лейтенант о.р. Кирил Цветков и продължиха с ден на отворени врати, който се проведе в района на бригадата. Кулминацията бе тържественото събрание-концерт, посветено на 24 години от сформирането. На тържеството присъстваха заместник-началникът на отбраната генерал-майор Пламен Атанасов, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Михаил Попов, кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов, заместник-областният управител на област Пловдив Георги Пилев, както и Негово Преосвещенство Знеполският епископ Арсений – викарий на Пловдивския митрополит Николай. По време на концерта имаше прожекция на филма "Дълг, лоялност и всеодайност". В своето слово, комнадирът на бригадата бригаден генерал Груди Ангелов отбеляза, че девизът на 61-ва Стрямска механизирана бригада "Дълг, лоялност и всеодайност“ трябва да го носи в себе си всеки от военнослужещите в бригадата и с него да се дава пример на обществото и нашите
Кметът на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов поздрави личния състав на бригадата.
Със заповеди на министъра на отбраната на Република България, началника на отбраната, командира на Сухопътните войски и командира на 61-ва Стрямска бригада бяха наградени офицери, сержанти и войници, постигнали отлични резултати в бойната подготовка.
Тържественото събрание-концерт завърши с празнична програма на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили на Република България.