Едва ли има по-интересно и очаквано събитие за децата от получаване на коледни подаръци от Дядо Коледа. И то подаръци, които те си пожелават. Но има деца, които разбират подаръка като ценност, която носи добро на всички. Тази година Стела Тодорова, ученичка 4 клас в ОУ Св. Св. Кирил и Методий спечели сърцата на карловци с нейното необичайно желание - Дядо Коледа да прогони злото и да проправи път към по-добро навсякъде. Тя изненада и с професионалната си картина с темперни бои. Стела е между номинираните за талант на годината в Карлово в провеждащата се за втори път класиция "Най-добрите в Карлово".

Ето и писмото:

Скъпи Дядо Коледа,

Знам, че теб те чакат навсякъде и в твоя чувал има подаръци за всички – малки и големи, здрави и болни, послушни и непослушни. Далече, далече ти живееш от нас, но през цялата година мислиш как да ни зарадваш на Коледа. И децата ти изпращат техните писма, които ти четеш с твоята прекрасна усмивка и топло сърце. Но има неща, които не са като подаръците. Те не могат да се купят с пари, не могат да се направят с ръце. За тях е необходимо огромно добро сърце като твоето, което може като огън да стопли света, да прогони злото и да проправи път към по-добро навсякъде. Искам наистина доброто в света да бъде навсякъде и да радва всички деца и възрастни.

Ти, Дядо Коледа, най-обичан от всички по света, си този, който като с магическа пръчка можеш да изпратиш слънчев лъч на доброто и в най-далечните кътчета на планетата. Ела при нас в Карлово да ти разкажем за нас и добрините, които правим в този град, и твоето сърце да ни стопли и да ни даде сила за още по-добри дела.

Чакаме те с нетърпение и радост!
Източник: Академия Карлово